el sparkesykkel velge riktig

Velg riktig el sparkesykkel

Det kan være krevende å finne den perfekte modellen som passer alle dine behov og krav. Her skal vi forsøke å gi deg noen gode råd til hvordan du finner en elektrisk sparkesykkel som passer for deg.

#1. Føreren

Start alltid med å se på hvem som skal bruke el sparkesykkelen. Enten det er deg selv, samboeren eller et barn, bør du se nærmere på følgende problemstillinger

  • Vekt: Alle el sparkesykler har oppgitt en maksvekt på fører. Dette henger sammen med hvor god motorkraften er til å faktisk klare å trekke føreren uten problem. De fleste el sparkesykler har en maksvekt på mellom 100-120kg i maksvekt. Dersom føreren veier mer enn dette, bør man velge kraftigere modeller som tåler eksempelvis en maksvekt på ca 130-150 kg.
  • Ferdighetsnivå: Selv om det er lett å lære seg å kjøre el sparkesykkel, bør man ta med førerens ferdighetsnivå i vurderingen. El-sparkesykler er forskjellig både med tanke på motor, hastighet, type bremser og balanseevne. Er du nybegynner anbefaler vi at du velger en mellomserie eller økonomiserie av typen by-sparkesykkel. De er ofte enklere å kjøre, og mer egnet til å ta med seg på farten, uten videre problem. Er det et barn som skal kjøre, bør det være mindre lavserier der hjul, hastighet og rammeverk er mindre og mer egnet. Anser du deg selv som en dreven sjåfør, bør du kanskje kikke mer på de større og mer kraftige modellene for å få frem smilet enda mer.

#2. Bruksområde

I hvilket miljø skal elsparkesykkelen brukes? Bor du f.eks i by eller tettbebygd strøk, er de vanlige by-modellene det beste valget. De er enkelere å slå sammen, veier mindre og passer dermed perfekt til å ta med seg inn på bussen, eller bære opp trappen i boligblokken.

Bor du i mer landlige områder med mer varierende terreng og underlag, bør du se nærmere på el-sparkesykler med kraftigere motor, mer solid rammeverk og større hjul. Disse er til gjengjeld litt mindre praktisk å bære med seg på farten, men vil til gjengjeld gi en bedre kjøreopplevelse med tanke på underlag og omgivelser.

#3. Pris

El-sparkesykler finnes som alt annet i alle prisklasser. Ofte henger dette sammen med modellens spesifikasjoner. Batteri, rekkevidde, motorkraft, rammeverk etc. er eksempler på faktorer som er avgjørende med tanke på pris. De aller fleste som kjøper el-sparkesykkel har et gjennomsnittlig budsjett på 3000-5000 kr. Her finner du som regel de mest solgte modellene, ettersom du får gode el sparkesykler til en mer gunstig penge. I denne prisklassen finner du elektriske sparkesykler som gir en rekkevidde på ca 18-30 km og hastighet på inntil 30 km/t. Dersom du er på jakt etter bedre rekkevidde og mer solide modeller med raskere tempo, bør du ha et høyere budsjett på ca 6000kr og oppover.

En tommelfingerregel er at prisen ofte samsvarer med hva du får. Betaler du mer, får du også mer kvalitet og valuta for pengene.

#4. Flokkmentaliteten

Et godt tips når du skal velge riktig el-sparkesykkel er å se på hva andre har kjøpt før deg. Det er som regel en god grunn til at enkelte modeller blir bestselgere og populære hos andre. Det er ikke dermed sagt at de som ikke er mest solgt, nødvendigvis er dårlige, men bestselgerne tilfredsstiller som regel behovene til de aller fleste kundene.

For å gjøre det enklere for deg når du skal velge din el-sparkesykkel, har vi derfor merket flere av våre bestselgere og populære modeller. Da vil du enklere kunne se hva som til en hver tid er “hotte” produkter på markedet.

#5. Vi er her for å hjelpe

Fremdeles usikker på hva du skal velge? Spør oss da vel:) På sparke.no kan du chatte med oss, hvor vi som oftest svarer på bare få minutter. Vi har god kunnskap om hva som er viktig å tenke på når du skal velge el sparkesykkel, og våre produktteknikere har over 30 års erfaring med motoriserte kjøretøy.

Vi guider deg gjerne gjennom vårt sortiment og svarer på alt av praktiske spørsmål du måtte ha:)

Du kan se nærmere på vår utvalg her

Lyst til å vite mer om elektriske sparkesykler?

Vi legger stadig ut nye blogginnlegg om elektriske sparkesykler. Her vil du finne alt fra tester, spesifikke produktartikler, og mer generell info.

I tillegg kan du lese mer om lover, regler og bruk av el sparkesykkel her:

Del dette innlegget