dropp utleie

Derfor bør du eie din egen el-sparkesykkel

El-sparkesykler har tatt helt av og det tar ikke lang tid etter vårens ankomst før du nærmest ser en el-sparkesykkel hvor enn du snur deg. Sommeren 2019 ble året da elektriske sparkesykler for alvor kom til Norge. Dette skyldes blant annet at utleieselskaper startet opp sin business nærmest over natten. Plutselig stod det el-sparkesykler på hvert et gatehjørne i de største byene i Norge. Interessen var stor blant både forbrukere, politikere og media generelt. Men det tok ikke lang tid før idyllen slo sprekker, og flere negative aspekter dukket opp om disse utleiesyklene.

5 gode grunner til å eie din egen el-sparkesykkel

Hendelser som stygge ulykker, feilparkering og trafikkfarlige situasjoner kom på rekke og rad, og plutselig var el-sparkesykler til utleie i medienes søkelys, der man nærmest daglig kunne lese om dette. Vi skal i denne artikkelen forsøke å kaste et lys på hvorfor du heller bør eie din egen el-sparkesykkel fremfor å leie. Derfor har vi her 5 forskjellige grunner til hvorfor du bør eie i stedet for å leie elektriske sparkesykler:

#1 Mer trafikkfarlig med leiesykler

Elektriske sparkesykler til utleie er ofte mer trafikkfarlig. Årsaken til dette er at det gjerne kan være flere titalls, ja kanskje hundre, personer som har kjørt el-sparkesykkelen før deg. Du aner ikke hvordan disse har håndtert el-sparkesykkelen før deg, og selv om selskapene påstår at de gjennomfører jevnlig service, kan de aldri garantere at den forrige brukeren ikke påførte betydelige skader på motor, bremser, styret og lignende. Dette setter deg som sjåfør i en potensiell fare, ettersom du raskt kan oppleve at el-sparkesykkelen ikke oppfører seg slik den skal. Eier du din egen el-sparkesykkel derimot, vet du alltid om den er i forskriftsmessig stand ettersom det bare er du som er brukeren.

#2 Dyrere å leie enn å eie

Er du en av dem som tror det er dyrere å eie din egen el-sparkesykkel? Tro om igjen! Dersom du er en hyppig “leietager” blir regnestykket det motsatte. Startprisen på leie hos de fleste selskaper starter på mellom 10-20 kr. Deretter kommer en kostnad på mellom 1-3kr i minuttet. En 10 minutters kjøretur vil derfor fort havne på en kostnad på ca 30-40kr. Kjører du ca 2-3 slike turer hver dag vil prisen pr dag bli rundt hundrelappen. Med litt enkel hoderegning vil det med andre ord ikke ta lenger enn et par måneder før du er oppe i en kostnad som kunne gitt deg en svært god el-sparkesykkel som bare er din til odel og eie!

#3 Spar tid

Du har kanskje allerede opplevd det samme med el sparkesykkel til leie. Når du endelig finner en som er ledig, kan du ofte oppleve at den er tom for batteri, eller såpass redusert at du ikke kommer langt før du må parkere. Elektriske sparkesykler til leie står ofte spredt over hele byen, og det kan være du må gå et stykke for å finne neste ledige. Eier du din egen el sparkesykkel, slipper du å lete byen rundt. Du tar den med deg hjem, lader den opp, slik at du hver eneste dag kan starte dagen med en fulladet el-sparkesykkel som står på sin faste plass:)

#4 Bedre hygiene

Det sier seg nærmest selv. Når du leier en el sparkesykkel kan du like gjerne gå å håndhilse på et titalls fremmede på gata med det samme. Du har ingen kontroll på hvem som har tatt på el-sparkesykkelen før deg, og du vet heller ikke hvor lenge siden sist den ble rengjort. Dette er svært uhygienisk! Med din egen el-sparkesykkel slipper du å dele bakterier med andre og har full kontroll!

#5 Mer miljøvennlig å eie

Utleiesykler er mindre miljøvennlig enn å eie din egen. Elektriske sparkesykler til utleie har kortere levetid pga den harde medfarten de får av kunder. Du ser dem også i enkelte tilfeller ligge strødd på gater, i veikanten, ja til og med i både skog og elv. Levetiden på en utleiesykkel er sjokkerende lav, hvilket betyr at selskapet som leier ut konstant må bestille nye. Private el-sparkesykler er mer miljøvennlig, da de har lengre levetid, de ligger ikke strødd i omgivelsene og blir bedre tatt vare på.

Konklusjon

Så neste gang du vurderer å leie en el-sparkesykkel, bør du tenke på om det faktisk kan være bedre for deg å eie din egen.
Husk at vi har et bredt utvalg elektriske sparkesykler i alle prisklasser. Vi hjelper deg gjerne å finne din favoritt, og vi utvikler også stadig vårt sortiment med nye modeller.

Dropp utleie, kjør safe , velg SPARKe!

Sjekk vår utvalg her

Lyst til å vite mer om elektriske sparkesykler?

Vi legger stadig ut nye blogginnlegg om elektriske sparkesykler. Her vil du finne alt fra tester, spesifikke produktartikler, og mer generell info.

I tillegg kan du lese mer om lover, regler og bruk av el sparkesykkel her:

Del dette innlegget